2017-11-12
演唱會前食飯,飯後先匯合媽咪,紅館附近商場食店雖然多,但好味嘅無乜!搵到呢間口碑唔錯嘅咖啡館,去到門面光鮮!好簡潔嘅裝修,白細黑鐵框木桌,有啲學堂嘅感覺,簡單開揚,餐牌係木記事板,筆記型!食物款式幾多,除了晚餐仲有啲全日食物!先去櫃臺落單比錢,話比店員座位位置後坐低等!咖啡有兩種咖啡豆可以揀(一種果味/一種果仁味)我唔喜歡酸咖啡,店員就幫我落果仁味重啲嘅豆!意粉來先,但食晒意粉咖啡都未到,所以去櫃臺問一次先上咖啡!白酒忌廉汁青口意粉($80)賣相幾靚,好香香草味,青口大大隻,不過係普通青口,所以肉質較粉!唔彈牙,靠醬汁味道搭夠,意粉幼身,炒得香口,唔會淋有咬口,醬汁薄薄地包裹麵條,夠味又唔會太多!加上青瓜條同洋蔥,爽口好味!整體好味!Flat White(跟餐加$6)跟餐免費只有美式咖啡,其他咖啡補差價,因為平時嘅flat White對我來說太多奶,通常我都double shot, 呢間加($5),比晒錢後店員同我講原來呢間嘅Flat White已經係double shot, 所以退返錢比我!玻璃杯盛載,拉花靚,水松木杯墊,咖啡夠濃甘香,順滑易入喉,不過熱度唔夠!呢度咖啡糖係太古獨立包
意粉來先,但食晒意粉咖啡都未到,所以去櫃臺問一次先上咖啡!
Flat White(跟餐加$6)跟餐免費只有美式咖啡,其他咖啡補差價,因為平時嘅flat White對我來說太多奶,通常我都double shot, 呢間加($5),比晒錢後店員同我講原來呢間嘅Flat White已經係double shot, 所以退返錢比我!玻璃杯盛載,拉花靚,水松木杯墊,咖啡夠濃甘香,順滑易入喉,不過熱度唔夠!呢度咖啡糖係太古獨立包裝啡糖!衛生但少了份味道(喜歡糖罐用匙𢳂起糖嘅味道)好味!
店員有禮斯文!呢度好舒服,食物水準不錯!悠閒地坐到7點演唱會人流高峰,爆場就走!