2017-04-08
近排一間大型連鎖店推出高級漢堡後漢堡熱就席捲香港, 所以今次我去到LAVA JAVA都點了一個漢堡餐, 想試下到底同外面既快餐店有咩唔同今次點左既係芝士漢堡配韓式烤肉汁又係極邪惡既芝士組合成個餐係有漢堡, 薯條同沙律芝士漢堡配韓式烤肉汁份漢堡既SIZE係都幾大下, 有成隻手掌咁大, 入面舊肉係激厚SIZE, 加埋多到滴出黎既芝士, 每一啖都有芝士流到台面上咁濟, 食到好滿足, 我覺得個韓式炸肉汁真係畫龍點晴, 因為佢可以令到個包唔會太DRY同令到個牛肉好似食緊烤肉一樣咁既味道!!薯條一出黎就熱辣辣咁, 明顯係新鮮炸出黎, 可能係因為人流多, 所以廚房都係KEEP住出新鮮炸既薯條, 薯條既特式係佢D味粉同其他餐廳既好唔同, 就算唔洗點醬都好好味!!沙律都係新鮮同份量都比較多!!不過我就覺得D佢比D醬比較少, 所以都問左佢添, 店員都好好人咁拎比我, 服務一流!!
今次點左既係芝士漢堡配韓式烤肉汁
又係極邪惡既芝士組合
成個餐係有漢堡, 薯條同沙律 芝士漢堡配韓式烤肉汁
薯條
一出黎就熱辣辣咁, 明顯係新鮮炸出黎, 可能係因為人流多, 所以廚房都係KEEP住出新鮮炸既薯條, 薯條既特式係佢D味粉同其他餐廳既好唔同, 就算唔洗點醬都好好味!! 沙律都係新鮮同份量都比較多!!不過我就覺得D佢比D醬比較少, 所以都問左佢添, 店員都好好人咁拎比我, 服務一流!!