2023-02-26
今日係比較特別既日子,點解會黎9展食野呢,因為今日有我鍾意既韓團搞見面會,咁未開始前就梗係要食野醫肚先啦,9展呢度都有唔少餐廳,由於我今日想食漢堡,見到呢間有就入黎試試啦。餐廳環境都好開揚,出面都睇晒成個店面,位置都有十幾張枱都唔少,落單都似快餐點形式,門口落完單就坐底等叫號,除左漢堡之外仲有意粉同飯類,不過選擇就唔多每樣主食都係幾款。美式洋蔥圈牛肉漢堡落單等左10分鐘左右就有了,餐具配料都係自助,快餐店形式,講返食物,漢堡黎講都幾大個,包黎講烘得都算幾香,洋蔥圈就比較差d,炸過頭唔係咁靚,牛肉都係來貨野唔係手打牛肉,勝在食落唔會好粉,都仲有d肉味同肉既口感,好過某連鎖店快餐店,配料月d沙律菜同蕃茄,都算新鮮爽脆,醬汁就有d沙律醬溝燒烤醬,幾豐富,漢堡黎講就叫不過不失,勝在夠大個。薯條方面就用波浪薯條,份量好多,炸得都岩岩好,新鮮炸外脆內軟,都有薯味,呢個餐份量好足我都食剩左幾條薯條。飲品方面叫凍檸茶,凍飲加3蚊,凍檸茶唔記得叫小甜,但飲落都唔甜,比較淡茶味都唔突出,麻麻地。整體黎講呢個餐質素就一般d,但份量好足,價錢就算中規中矩啦,有野去開9展既話順便食一餐都還可以,食飽飽就等夠鍾睇
美式洋蔥圈牛肉漢堡
整體黎講呢個餐質素就一般d,但份量好足,價錢就算中規中矩啦,有野去開9展既話順便食一餐都還可以,食飽飽就等夠鍾睇偶像啦。