2024-03-28 532 瀏覽
早排 App 推出大優惠,外賣自取滿 $100 可享半價,再加上有心的 Foodie 朋友贈送 $10 優惠碼,抵上加抵;於是就落單買 Shake Shack 漢堡同奶昔跟屋企人 share-招牌芝士牛肉漢堡 (雙層)拎到返屋企漢堡個樣就真係唔多靚仔😂,不過食落就好有驚喜漢堡包同平日食開嘅有分別,佢係微甜嘅餐包味道,口感鬆軟濕潤仲帶少少牛油香;餡料除咗芝士同牛肉漢堡之外,仲有生菜、番茄同秘製他他醬汁芝士鹹香豐富,番茄同生菜好新鮮,牛肉漢堡肉質緊實細緻又 Juicy,有豐富嘅牛香,絕非合成肉能媲美,加埋鹹甜平衡嘅他他醬汁,味道同口感層次都好豐富,係味蕾大滿足,推薦🥹美味指數:9.5/10-宇治抹茶忌廉曲奇奶昔容量夠多,飲落非常細滑,仲食到少量紅豆同忌廉曲奇,有淡淡抹茶香,不過個人口味就覺得甜度 Over,如果可以半糖就應該剛剛好美味指數:7.5/10
招牌芝士牛肉漢堡 (雙層)
拎到返屋企漢堡個樣就真係唔多靚仔😂,不過食落就好有驚喜
美味指數:9.5/10
宇治抹茶忌廉曲奇奶昔
美味指數:7.5/10
外賣自取
  • 招牌芝士牛肉漢堡 (雙層)