📍SAI KUNG - HONG KONG📍#西偲名屋 上次經過見到間舖藍白咁靚重要有露營凳帶下狗坐門口咁chill,就Bookmarked 一定要試下🔵⚪️#哂冷下午茶呢道d菜名真係勁得意🤣一黎到,我諗係我見過最夠食嘅High Tea🤣由蛋沙律麥包三文治,到juicy香草腸,漢堡扒,三文魚,火腿,吞拿魚沙律eg..總之真係勁大份🥪🍗佢地叫bagel 做鼻哥包🥯包面脆脆地,入面重煙煙韌韌😋我就夾哂牛油,Cream Cheese 重有樓上份量爆多嘅吞拿魚醬,一啖勁滿足🐟🐟重要個明太子雞翼🍗 辣辣地,無骨勁juicy重好惹味🤤好正蛋糕可以自選2種,我就揀左紐約芝士🧀🍰芝士味勁爆重重無話好甜,同我個飲品水果茶夾哂🤭朋友揀左美式朱古力蛋糕,呢個勁驚喜🫢蛋糕好濕潤,重有種生朱古力嘅感覺。好好食啊呢個😩終於食到個又飽又唔貴嘅high tea🥹下次揀日好天氣一定坐露營位哂下太陽同藍白屋打下卡🔵⚪️
📍SAI KUNG - HONG KONG📍
#西偲名屋

#哂冷下午茶
呢道d菜名真係勁得意🤣
一黎到,我諗係我見過最夠食嘅High Tea🤣
總之真係勁大份🥪🍗

佢地叫bagel 做鼻哥包🥯包面脆脆地,入面重煙煙韌韌😋
重要個明太子雞翼🍗 辣辣地,無骨勁juicy重好惹味🤤好正

蛋糕可以自選2種,我就揀左紐約芝士🧀🍰
芝士味勁爆重重無話好甜,同我個飲品水果茶夾哂🤭

朋友揀左美式朱古力蛋糕,呢個勁驚喜🫢
蛋糕好濕潤,重有種生朱古力嘅感覺。好好食啊呢個😩