2021-12-25 31 瀏覽
去尖沙咀行街見到呢間餐廳比佢出面嘅擺設同埋菜式吸引左入去😍餐廳主打東南亞菜式佈置同裝修方面就選擇用香港風格入到店內有種去左古惑仔展覽館嘅感覺沿住樓梯上去會見到古惑仔漫畫同吊燈上到上層仲有古惑仔浮雕、模型同漫畫擺設🤩餐廳座位闊落 環境同食物質素都好好值得一試😋-主食-🔸招牌海南雞飯 $88雞肉好嫩滑,煮得岩岩好唔會過熟,而且d雞肉仲要係去骨架😋個飯混合左沙薑醬好香口,配埋雞肉食,唔經唔覺食晒成碗飯🤣🔸鹽燒魚 $198為左保留新鮮嘅味道,條魚係由生魚直接燒到熟,魚入面包左香茅香料,令魚肉更加入味。餐廳用左鯽魚嚟整,呢種魚冇咩幼骨,容易食之餘口感亦非常好,係香港好少食到咁地道嘅燒魚😋🔸拼盤(細) $168係東南亞菜必食之一,呢個拼盤有齊蝦餅、春卷、雞粒、魚餅,可以續樣試,每款都好好食😋-飲品-🔸鹹檸七 $36平時好少飲凍野嘅我,今次竟然飲晒成杯。鹹檸檬嘅鹹度岩岩好,唔會過鹹,同七喜super match。🔸龍眼冰 $36好足料真係好多龍眼,而且甜度適中,唔會太甜,岩晒鍾意少糖嘅人🤣-甜品-🔸泰式椰汁西米糕 $38呢個椰汁糕真係極力推介,就算幾飽都要食😜面層係椰汁糕,底層係西米露,椰汁味道超
去尖沙咀行街見到呢間餐廳
比佢出面嘅擺設同埋菜式吸引左入去😍
餐廳主打東南亞菜式
佈置同裝修方面就選擇用香港風格
入到店內有種去左古惑仔展覽館嘅感覺
沿住樓梯上去會見到古惑仔漫畫同吊燈
上到上層仲有古惑仔浮雕、模型同漫畫擺設🤩
餐廳座位闊落 環境同食物質素都好好

🔸鹹檸七 $36

🔸龍眼冰 $36

-甜品-
🔸泰式椰汁西米糕 $38
呢個椰汁糕真係極力推介,就算幾飽都要食😜面層係椰汁糕,底層係西米露,椰汁味道超濃郁👍🏼配埋西米露口感再度昇華,食完一個忍唔住要食第二個🤤