餐廳: Nepal Nepalese Restaurant
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-05-12 158 瀏覽
今次揀既呢間餐廳可以食到尼泊爾皇室既食物🤴🏽當中既肉類食物要係大時大節先有得食嫁, 所以係香港既我地係相當幸福😉餐廳既座位數量唔算多, 裝修充滿住異國風情, 暫時忘記左自己係香港🇭🇰 餐牌食物既選擇都幾多, 真係多到唔識揀😂 每枱開始既時候都會有每人一塊薄脆餅, 上面放左紅蘿蔔同埋青瓜粒🥕 另外配左三款唔同味道既特色醬, 呢度既辣都唔惹少, 不過幾惹味, 我個人鐘意綠色既辣醬, 辣得黎帶少少甜甜地🤏🏾 西柚拌尼泊爾汁🇳🇵($72)Vegetarian 既選擇, 西柚肉粒配上Himalayan醬同埋芫茜, 醬既鹹味出奇地中和左西柚既苦澀味, 夾埋芫茜既香味出奇地夾👍🏽烤羊🐏($155)基本上每次食中東菜, 羊肉都係必定出現既食物, 呢度既羊就以鐵板既形式上菜, 羊肉用左尼泊爾香料醃製相當入味, 肉質偏乾, 但係完全唔會有羶味💁🏾‍♀️香煎雞🐓($148)呢個雞係我最鐘意既一道菜, 因為好有butter chicken 既影子, 不過就多左啲尼泊爾香料既味道, 如果可以多啲汁就可以撈飯喇😋香辣西蘭花炒磨菇🥦($115)中量既磨菇同埋西蘭花加埋啲尼泊爾香料一齊煮, 辣辣地好適合撈飯🤩香草飯🍚(

西柚拌尼泊爾汁🇳🇵($72)

烤羊🐏($155)

香煎雞🐓($148)

香辣西蘭花炒磨菇🥦($115)

香草飯🍚($78)
呢個飯真係要大讚, 首先裝既器皿好靚, 唔好睇佢細細個, 其實好深可以裝到好多飯嫁😍 番紅花令到啲飯變左黃黃地, 飯粒粒分明, 係我最鍾意既texture

尼泊爾包🫓($44)
總共有4大塊, 整得好鬆軟, 食落冇印度薄餅咁油膩, 拎黎點最開頭既三個辣醬係十分夾👍🏽

甜椒乳酪🍨($68)
係Menu 見到呢個即刻忍唔住要叫, 因為個名睇落好吸引😂 食落鹹鹹甜甜幾得意, 係一款幾有特色既甜品

呢間餐廳坐得好舒服, 特別係近門口既位置, 雖然位置唔算太方便, 但係都不斷有唔同既食客😉 如果食亞洲菜或西餐多想轉下口味既話, 我覺得呢個係一個不錯既選擇😎
2021-05-10