2024-01-19 862 瀏覽
來到這家開在鬧市之中的餃子店,門面沒啥華麗,但內中的料理可一點都不普通。我點了鮮肉韭菜餃同鮮肉白菜餃,佐上花膠淮山豬骨湯底,這個選項真是驚喜連連!湯底鮮美透徹,濃而不膩,每一啖湯都是舌尖的享受,純淨的味道讓人念念不忘👅。餃子這邊招牌,嚟,我地嘗一嘗。皮稍嚼勁但不會過分,吃落去有個「彈牙」嘅滋味。鮮肉韭菜咬落去,肉汁四溢,韭菜的香氣恰到好處,不會蓋過豬肉的甜味。至於鮮肉白菜餃,肉與白菜嘅搭配就如好戲雙璧,鮮味十足,每一個餃子都像是精心編排嘅音符,彈奏出一場味覺上嘅協奏曲😋。而海鮮餃米線亦不負所望,米線細軟滑溜,海鮮餃嘅海味清新,雖然味道比較淡,但咸鮮适中,恰到好處,而且每一口都能嘗到新鮮海產嘅純粹,確實令人食指大動🍽。總體來講,這家餃子店將平民價錢與高質口感完美結合,絕對值得一試,係咁多餃子店當中嘅一顆隱藏的明珠,嚟緊一定要帶朋友再來轉轉!