2019-12-02 344 瀏覽
諗住去sogo買嘢,撞啱感謝祭,大排長龍。諗住搵啲嘢食,轉頭再入去!見到呢間人氣薯條店,個個攞住啲薯條喺度食好似好滋味, 我終於忍唔住要去幫襯下 !Potato Corner 源自菲律賓 於美國、澳洲和亞洲國家都其分店,今年才到香港開店。顧名思義 主打薯條有4種口味,芝士味、奶油洋蔥味、燒烤味和特辣燒烤味,另外有季節限定口味。我揀咗芝士味 和 季節限定 奶油黑松露味,Mega size($34/ 2種味道)。薯條 特點是較幼細和長身,由美國進口薯仔,口感亦較硬和脆,每份都是即叫即炸, 所以等候時間有點耐,炸好的薯條會放入膠筒即場「shake shake」,令每條薯條都沾滿調味粉。熱辣辣香脆美味,芝士味較淡,個人喜歡黑松露味道濃郁,跟薯條十分搭配。