2019-06-29
港式腸粉食得多,但潮式腸粉第一次食🤩!呢間店可以自選配料加落腸粉度,而且加配價唔貴,種類有蔬菜類、肉類、海鮮類,選擇都好豐富,可以食到盆滿砵滿嘅爆餡腸粉,非常滿足🥰!我簡左嘅配料有生菜、豬潤、雞蛋、叉燒、原隻聖子王五大樣嘅配料,上碟時配料好足料,望見都已經垂涎三尺🤤🤤,食落味道都好好,口感好豐富,我最欣賞呢度嘅腸粉係即叫即拉,雖然係即做嘅,但上菜速度好快,而且質素好高,腸粉嘅皮拉得好薄,所以食落口一d都唔覺得太厚粉,入口好滑好滑,有種入口即溶同軟綿綿嘅感覺,拉腸粉嘅手藝奇高👍🏻👍🏻!呢間餐廳除左食腸粉之外,仲有其他潮汕特色嘅小菜,所以點左潮式獅子頭撈飯黎試下,獅子頭用鐵鍋黎煮,所以夠晒熱辣辣,呢道菜送飯一流!獅子頭用左蝦米、魚肉、香菇等材料整嘅,表層煎香左,食落幾香口幾有特色😍,值得一試!仲有叫到手打牛丸湯,牛丸真係好彈牙,牛肉味好濃郁,每碗有5粒,每粒都好大粒,好抵食!