2019-05-31 41 瀏覽
一條腸粉應該係因為一條腸粉這個名字吸引我哋過嚟食嘢, 好彩完全無後悔, 仲覺應該會再嚟食,特別係位置好方便, 基本上過開嚟旺角必經之路。天地一號原來係蘋果醋, 幾好飲, 又唔會太酸或太甜椰子汁這是豬隊友見到必飲的飲料, 好有椰子味XO醬潮式啫啫腸粉煎香啲腸粉加豬潤同XO醬炒煱仔上, 好野味XDD潮式腸粉配鮮蝦, 冬菇同芽菜鮮蝦夠新鮮, 冬菇野味, 芽菜爽口, 腸粉即叫即整, 正潮式腸粉配安格斯牛肉及菜脯粒安格斯牛肉夠鮮甜, 菜脯夠野味同爽口, 腸粉即叫即整, 正面猳類似湯粉, 我估用粘米粉煮, 再加上野味配菜, 如瘦肉, 冬菇, 蝦米, 菜脯, 蛋, 蔥花等等咁多好味配料, 當然好好味啦, 相信都唔駛我介紹XDDD扁實類似福州雲吞, 不過大粒些, 一塊皮包住豬肉用上湯煮, 都幾好食。東坡肉飯配送紫菜湯這味菜應該唔駛多介紹, 最重要係食入口唔會太滯, 無油的感覺, 再加埋野味冬菇攞嚟送飯正到無朋友。隨飯送好味紫菜湯菜茶食潮州菜必食的菜茶, 有好多菜, 蝦米, 冬菇, 瘦肉, 臘腸, 花生…. 又係正到無朋友XDD巨型手打魚蛋無見到巨型手打魚蛋真身, 不過炸後再切片已經有咁大碟, 相信大家
一條腸粉

天地一號

原來係蘋果醋, 幾好飲, 又唔會太酸或太甜

椰子汁

這是豬隊友見到必飲的飲料, 好有椰子味

XO醬潮式啫啫腸粉

煎香啲腸粉加豬潤同XO醬炒煱仔上, 好野味XDD

潮式腸粉配鮮蝦, 冬菇同芽菜

鮮蝦夠新鮮, 冬菇野味, 芽菜爽口, 腸粉即叫即整, 正

潮式腸粉配安格斯牛肉及菜脯粒

安格斯牛肉夠鮮甜, 菜脯夠野味同爽口, 腸粉即叫即整, 正

面猳

咁多好味配料, 當然好好味啦, 相信都唔駛我介紹XDDD

扁實

東坡肉飯配送紫菜湯

隨飯送好味紫菜湯

菜茶

巨型手打魚蛋

無見到巨型手打魚蛋真身, 不過炸後再切片已經有咁大碟, 相信大家都會知道有幾巨型XDD

好夠香脆, 直得一試