2021-06-05
成日睇foodie都有講呢間嘢,又咩沙嗲牛肉麵關注組最top, 終於搵咗個星期六朝早去潮下聖。星期六約咗老豆老母一齊去試呢間沙嗲牛肉麵,9:10去到,門口條人龍兜咗三個彎😨最尾9:45先有位,我都估到星期六會多人去,但估唔到真係多人到咁,一入到去就知點解,原來佢舖面好細,好在流量快,大家食完就閃,如果唔係真係熱死門口排隊啲人(未食已經成身汗)入到去睇完餐牌,我哋三個一致叫「沙嗲牛肉、紅腸、煎蛋🍳麵」、另外叫咗一份奶油多同一份奶醬多。沙嗲牛肉濃到一個極致,有蒜味,牛肉算嫩,唔柴皮。紅腸係厚切,有炸過,非常香口,仲有兩大塊(真係好厚切)。煎蛋係燶邊蛋但蛋黃流心,非常有心嘅出品👍🏼三餸聽落好似正正常常,但食落個份量都幾勁。奶醬多有烘底,係薄多士,奶同醬都好香,如果唔係勁餓可以唔洗加,因為個三餸麵都好夠飽。餐茶我哋叫咗凍檸茶、凍奶茶同凍啡,我杯凍檸茶正常無乜特別驚喜,老豆杯凍啡就唔夠啡味,老母杯凍奶茶就太過奶最結:我本人都幾鍾意好好運嘅沙嗲牛肉,食得出佢好有心機調配過個汁,而其他餸都唔係一般茶記hae畀你嘅水準。一個三餸餐連熱飲只係$37,凍飲仲要只係加$1!我同我軘母都覺得呢件事好匪疑所思!
最結:我本人都幾鍾意好好運嘅沙嗲牛肉,食得出佢好有心機調配過個汁,而其他餸都唔係一般茶記hae畀你嘅水準。一個三餸餐連熱飲只係$37,凍飲仲要只係加$1!我同我軘母都覺得呢件事好匪疑所思!如果大家有興趣,我覺得可以去試試,不過唔好肚餓先去排,食之前要預番咁上下排隊,仲有,記得拎埋把神扇先好去!😂🤭