2015-07-02 1353 瀏覽
朋友推介,本身上環有間,一直都冇機會試,見佢觀塘新開左間,咁近一於去試啦!個工業大廈好近Landmark East,唔難搵。不過呢,佢部lift係好舊果d貨lift(鐵門+鐵閘),佢仲有個阿叔幫乘客拉閘~~~一開閘,嘩,好有feel有個photographer影緊野,好有feel喺呢度等候安排入座,即有menu係用麻繩扣住本書,果然好有個人style,客人亦會好易記得佢呢個特色。不過呢,如果同時拎多幾本menu就會叮力d雖然係tea time,由於未食lunch,照叫兩個好full既野Oldish All Day Breakfast好夠份量,個蛋好滑,雜菌好香,然後佢個包扮饅頭(造型),like!Rosated Baby Pork Back Rip wif Thai Sauce個汁真係好好好好好有泰國feel,加埋個salad好fresh好適合夏天。佢個薯條份量都頗唔少~~~~~~Americano佢跟埋奶同糖,我冇落,飲原味朋友飲ice mocha,我冇影相,用佢自己brand既mug出,都幾大mug,佢話咖啡同朱古力味好balance唔知關唔關open kitchen事,雖然有冷氣

一開閘,嘩,好有feel
有個photographer影緊野,好有feel
喺呢度等候安排入座,即有

Oldish All Day Breakfast
Americano
佢跟埋奶同糖,我冇落,飲原味

唔知關唔關open kitchen事,雖然有冷氣,但感覺唔夠涼
同層,仲有傢俬corner、皮鞋corner、DIY皮具corner,好raw好有feel
好`正!忍唔住買左1對handmade餐具(from Japan)

題外話/補充資料: 店員話試業期間有9折,正,值得再去試其他食物~~
2015-07-01