餐廳: 龍點心 (Eastcore)
資訊:

2022-02-05 189 瀏覽
呢間專賣點心的新餐廳,經過Eastcore一定會見到,無他,餐廳裝修用色好sharp夠光猛,門口的龍公仔擺設非常搶眼!新年嚟食開年點心,賣相精緻味道唔錯一龍大滿足(6件點心) -筍尖蝦餃皇-酸菜魚鳳眼餃-松露野菌晶瑩餃-蟹粉菠菜香蝦餃-糯米燒賣-豌豆桃子>一口氣可試勻6款點心最啱心多多嘅我!蝦餃蝦肉爽口,酸菜魚鳳眼餃呢個口味幾有特色、少少辣味魚肉新鮮;糯米燒賣裡面有膶腸幾香糯好食;豌豆桃子嘅豌豆餡味道有新鮮感、粉糯口感唔太甜蟹粉菠菜香蝦餃 >綠油油蝦餃配橙色蟹籽好奪目!蟹籽卜卜脆配菠菜蓉和蝦,味道唔過鹹幾好食脆脆富貴紅米腸粉 >呢個好好食,裡面嘅油炸鬼酥脆香口,蝦肉爽脆唔在講,紅米腸做到煙韌口感,附上三個醬汁各有千秋:點麻醬香啲我最like,鍾意食辣有酸辣醬,點豉油就最正路嘅食法松露野菌晶瑩餃 >深紫色的餃餃令我心心眼!松露味都幾出更提升野菌鮮味,呢款清清地唔錯;呢間餐廳嘅餃皮全部都做到晶瑩煙韌口感、幾有水準黑金流沙包 >黑金雙色的包體視覺瑰麗!包包入口鬆軟帶點煙韌,一搣開流沙奶黃餡奪包而出好壯觀,味道香濃櫻花果凍天鵝酥>真係要讚點心師傅

一龍大滿足(6件點心)
-筍尖蝦餃皇
-酸菜魚鳳眼餃
-松露野菌晶瑩餃
-蟹粉菠菜香蝦餃
-糯米燒賣
-豌豆桃子

櫻花果凍天鵝酥

>真係要讚點心師傅手勢好,天鵝酥層做得精緻又香口,鵝尾部份黏滿炸芝麻,令中間的豆沙蓉餡食落更香更滑。櫻花果凍味道似水信玄餅,配櫻花漬和黑蜜糖漿很清甜

糯米燒賣
酸菜魚鳳眼餃