2016-06-11
上網見6月8號依間雞煲開左 裝修異於平時麻甩雞煲形象 諗住先食為快 廢事遲啲多人 排隊都排到頸都長 時間是金錢嘛同fd去開mk 行6分鐘過去就已經見到好多花牌 實係依間啦 見到門口就有樓梯 已經見到一啲書架同有style既擺設好彩去得早 都無乜人 加上個場勁爆大 如果多人gathering可以揀依度 又有小房仔 雖然無門 但自成一角都幾好既order左野食我就行左一圈 因為裝潢真係好好feel 好彩早食 所以餐廳無乜人 如果鐘意攝影既建議啲去食 就可以影下文青相menu都幾多野食 有小食又有串燒 飲品有有酒精同無酒精 而最signature梗係椰青椰皇 但我最愛既酒就最推jade lady 夠酒精味得泥又吾會死甜一開始泥左個小食先 因為要待水滾 食住小食飲下野 依個泡椒白玉菇我幾鐘意 因為不嬲鐘意菇 加上佢若隱若現既泡椒味 岩晒我依個只食到小辣既人食左陣小食 隻雞就到左 而水都滾左水滾左就可以擺啲雞落去 我地擺雞落去既一刻突然感受到有堆人跑左過泥 原來想幫我地落雞 啲服務有少少似海底撈 食物又吾差 我諗我短期內都吾洗番大陸食嚕一開始擺左半隻雞落去 因為用漏斗倒數左7分鐘就可以食啲雞 個
同fd去開mk 行6分鐘過去就已經見到好多花牌 實係依間啦 見到門口就有樓梯 已經見到一啲書架同有style既擺設 好彩去得早 都無乜人 加上個場勁爆大 如果多人gathering可以揀依度 又有小房仔 雖然無門 但自成一角都幾好既 order左野食我就行左一圈 因為裝潢真係好好feel 好彩早食 所以餐廳無乜人 如果鐘意攝影既建議啲去食 就可以影下文青相 menu都幾多野食 有小食又有串燒 飲品有有酒精同無酒精 而最signature梗係椰青椰皇 但我最愛既酒就最推jade lady 夠酒精味得泥又吾會死甜 一開始泥左個小食先 因為要待水滾 食住小食飲下野 依個泡椒白玉菇我幾鐘意 因為不嬲鐘意菇 加上佢若隱若現既泡椒味 岩晒我依個只食到小辣既人
一開始擺左半隻雞落去 因為用漏斗倒數左7分鐘就可以食啲雞 個時既嫩度就會剛剛好 甘我地就食左半邊雞先 竹側邊有2個撈里 仲有啲調味料 辣椒就不少得 其他兩樣都好特別 一樣係海南沙薑同埋柑桔 擠啲柑桔落去啲豉油度再撈啲沙薑辣椒 爽 沙薑落完之後帶出左個味 食得!! 飲左啖湯頭 好清甜 重椰味 又有啲雞湯味 而雞有佢原本既肉質味道 蘸左個自調豉油就prefect池
火鍋配料嗌左牛同埋蝦滑 原本嗌左佐賀A5牛但賣晒 就揀左澳洲M9牛肩肉
今餐好滿足 會翻焯啊