2015-03-14 1842 瀏覽
朋友介紹我去食既可愛料理餐廳,睇相初初覺得似係啲得個靚字但好難食既野,事實上係真係好靚,味道介唔算太差。叫左個熊仔二人餐,首先上個薯仔紅蘿蔔湯湯真係好真材實料同好飲,唔係味精,係住家湯,值得一讚。主菜係咖哩飯,配蛋同雞翼。問題黎啦,個咖哩汁又係得薯仔同紅蘿蔔。所以送白飯既咖哩又係澱粉質既薯仔同紅蘿蔔。配菜又係澱粉質既可樂餅同薯蓉。甜品亦都係澱粉既pancakes,仲有一粒芒果味既雪糕糯米糍。全餐既非澱粉食物就係個5隻整得好普通既雞翼,墊底既生菜,1粒比波子大少少既小紅茄,同一條手指尾咁大既腸。雖然係好澱粉,但整體都做得唔太頹,冇味精。服務就一般啦,主菜同甜品隔好耐,應該有成個鐘,中間waitor 唔識收野,上甜品先發現一枱都係碟好「呢hea」, 樓上cafe冇management 係咁架啦 。 兩位連野飲同加一一共326。食物質素黎講,真係唔抵,但靚,視覺享受餐。

題外話/補充資料: Waitor會用即影即有同你影相,有D野留紀念咁啦