2024-04-20
將軍澳南海傍最近有個「澳南節 2024」開始,去左澳南市集逛逛不同類型市集手作,逛一會就去左一間海傍好Chill既 #西餐 / #多國菜 食午餐!🏠餐廳: #Bacaba📍地址: 將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下9號舖Bacaba 位置對出就係將軍澳南海濱公園,面向跨灣大橋,內在環境龐大舒服,對著個海傍食午餐/飲酒都真係幾Chill一件事,而且味道絕對令人印象深刻!🍴Pasta: Wagyu Beef Cheek $180和牛面頰闊條麵,每條麵既闊度都有成吋闊,麵質爽彈得黎又帶少少漿,配上嫩滑牛面 肉非常出色,超推薦Pasta!🍴Fajitas: Mix Chicken and Beef $170墨西哥鐵板雞肉牛肉,一上枱已經係香噴噴熱辣辣濃煙送上,遠處已經聞到洋蔥、青椒香味,雞肉、牛肉都非常嫩滑,附送薄餅及三種醬汁,捲起來食都非常惹味!🍴 Kids Menu: Nutella & Banana Pizza $90雖然話係兒童餐,但我當左甜品咁食,細細份Pizza鋪滿果仁同香蕉,個餅底烤起來非常香脆,吸引我呢個小朋友食!
🏠餐廳: #Bacaba
📍地址: 將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下9號舖