我哋之前介紹過嘅澳門夢幻雪糕舖🥰,終於開到嚟香港喇!舖頭主打精緻、好啱打卡嘅靚靚雪糕🌟,今日喺旺角廣華附近嘅香港本店,終於剪綵正式開幕🎊!佢哋嚟到香港仲有埋限定口味👅,既聯乘咗維他檸檬茶🍋,又有芫荽味🌿。舖頭亦都有水果茶、手搖飲品🥤。.🍋維他檸檬茶雪糕($45)雪糕嘅口感豐富,啱晒又熱又焗嘅夏天🎐!檸檬茶本身嘅酸甜滋味,喺綿滑雪葩嘅質地上重現💦。裏面加入埋檸檬皮碎粒🫦,亦都食得出維他檸檬茶淡淡嘅甘澀味。食落口既有雪葩嘅清爽感🍧,質地又有雪糕嘅綿滑。.🌿芫荽雪糕($45)將芫荽變成甜品,原來味道好合理💥!一食落口首先感受到雙重芫荽,面頭有香濃嘅芫荽粉,雪糕裏面芫荽味都好香😝。而且味道同牛乳嘅奶香結合🍼,比例好平衡。芫荽控要bookmark💕!.🫐藍莓芝士雪糕($45)味道既有芝士嘅濃郁,又清新🧀!以牛乳作為基底,上面配埋忌廉芝士嘅香味🫕,同埋藍莓嘅果香。食落味道好夾,入口甜香又唔會過膩🍬,好啱夏天食。而且雪糕筒食落夠香脆🤩。
🍋維他檸檬茶雪糕($45)

🌿芫荽雪糕($45)

🫐藍莓芝士雪糕($45)
2024-06-24
下午茶