2020-10-25
放工時間想飲杯台式飲品,nuttea 係正太古坊隔離,夠晒方便。一早聽朋友講過nuttea奶蓋好出名,呢間奶蓋用咗五種堅果,所以堅果味濃。另外特色係呢度嘅奶蓋好足料,又濃又厚身!因為奶蓋好厚,仲會附送隻細剷用嚟食奶蓋,好cute😂。落到嚟見到奶蓋都好多隻味揀🤩 一般茶底同果茶都有。我同朋友決定試佢嘅推介:士多啤梨堅果奶蓋、同埋伯爵茶朱古力堅果奶蓋。伯爵茶底同堅果嘅味都幾Match, 下次再飲會叫返呢杯。雖然係朱古力加伯爵茶,但茶底都幾清,都好解渴呀。而士多啤梨茶底比想像中重果味,飲得出新鮮嘅生果,唔係糖漿!但就比較適合鍾意飲偏酸甜口味嘅人啦😆。Overall 嚟講奶蓋濃厚,仲有粒粒嘅堅果係上面。茶底方面不錯,尤其是全店之中佢最推薦嘅伯爵茶,其他水果都可以因應個人口味喜好試下