2024-11-04 418 瀏覽
今次再試呢間雞白湯名店!原來太子都開咗間新分店,要試試佢🍜香港越嚟越多雞白湯拉麵,好多都借個名嚟賣到貴一貴,求其打啲泡落去就算。但呢間泓一算係非常足料 真材實料煮個湯出嚟!值得一試😋不過平日晚都好多人排隊,記得要早啲去!!-🍜豚x雞 白湯拉麵 $105湯底係好靚好濃既奶白色🤤入口非常creamy濃厚,有好清既雞湯味!!仲有就係入面落咗好多洋蔥,完全可以昇華到個味!麵底啱啱好 彈牙入味!🫶🏻 雞肉軟熟唔鞋,仲有隻靚靚糖心蛋添!🤣打卡同食都一流啊!不過creamy既湯食完都幾滯同飽🤣食完要消化下🍜地雞醬油拉麵 $108另一款就試吓同樣招牌既醬油拉麵!🥰呢個湯底比較清爽唔膩,鹹鹹地非常開胃,又唔會過鹹!湯入面同樣放咗好多蔥同洋蔥 好完美咁提升咗口感同味道🥹個人覺得唔差過雞白湯!🫶🏻-🥤葡萄梳打汽水🥤柚子梳打汽水係日本既支裝汽水啊!覺得同一般汽水比冇咁死甜,飲完成支都唔會好口乾/澀
🍜豚x雞 白湯拉麵 $105
不過creamy既湯食完都幾滯同飽🤣食完要消化下