2020-11-29 337 瀏覽
我覺得一碗拉麵嘅靈魂就係湯底,而食拉麵我本人就特別喜愛🐓雞白湯🐓平時食雞白湯拉麵我就去開座銀,今次就專程嚟到鳥華亭試下佢嘅雞白湯底正唔正!🤤-我哋2個人分別叫咗《至極雞白湯拉麵》同《檸檬拉麵》,再叫咗個《炸蓮藕片》。-《炸蓮藕片》- 蓮藕片切得好薄,而且好香脆!不論浸湯食定係就咁沾蛋黃醬食都好好食!-《至極雞白湯拉麵》- 個雞白湯好濃,好重雞味,而且唔會好油膩!🤤! -《檸檬拉麵》- 其實呢款拉麵都係用雞白湯底,不過就話加咗秘制檸檬汁同埋幾片檸檬。講真,如果唔係自己㓤下啲檸檬嘅話,其實冇乜檸檬香味😅所以呢個湯底冇乜特別,下次我會叫返普通嗰款就算😂-麵方面就有直麵/曲麵2款供客人選擇,我就覺得2款都幾好食🤪呢間店嘅流心蛋都做得好好!火喉啱啱好,而且食落去有淡淡嘅酒香!🍶👍🏻而拉麵入面嘅雞肉我當日就係用咗雞胸肉片。佢啲雞胸肉片我相信應該係慢煮嘅,但係唔知係咪部位嘅問題,咬落好韌😟...希望下次再去嘅時候會有改善啦🙈

麵方面就有直麵/曲麵2款供客人選擇,我就覺得2款都幾好食🤪