2019-12-19 22 瀏覽
今晚約左同朋友係尖沙咀食飯,佢話想食船麵好耐,所以我地就黎到船皇。入到去環境都幾舒服,然後我地就睇餐牌睇下有咩食,見到佢有張升級優惠,我就升級左做和牛船皇湯麵,有和牛,牛丸,雞翼,雞絲,豬肉,豬肉丸同豬潤,好豐富啊。麵既種類係可以自己選擇,有蛋麵,米粉,金邊粉同埋河粉選擇,咁我自已就揀左金邊粉,辣度都有得自己選擇。朋友就揀左個撈麵。我碗麵黎喇,見到個湯底好似好濃味,即刻飲左一啖,真係好香濃。麵上面重有我鍾意既炸豬皮,連埋湯汁食真係好香口,牛肉都好嫩滑,一個人食一碗真係好滿足。另外我地重叫左一串魷魚鬚,同埋串燒雞肉同豬肉,沙嗲味好香,魷魚鬚好彈牙。飲品我叫左凍柚子檸檬梳打,佢裝飲品個杯好特別,味道都好好飲。

牛肉都好嫩滑,一個人食一碗真係好滿足。