2024-07-12 327 瀏覽
好多日式燈籠,食物圖片及日本畫作令餐廳有濃濃嘅日式氛圍。餐廳採用二維碼落單,如有任何要求(例如: 吃較硬身嘅麵條),記得在落單時選取。一碗好食嘅拉麵最重要當然係湯底,湯底採用精選嘅豬骨同雞骨嚟餚成, 所以每一啖湯都好濃郁。雞叉燒味玉雞白湯拉麵雞叉燒軟嫩,厚切得嚟又肥瘦相間,麵條有咬口,雞白湯味道濃郁,成個配搭相當出色。炙燒豚肉味玉拉麵豚骨湯底,味道比雞白湯更為濃厚。秘製嘅叉燒採用上等豚肉,sides頗為大塊,脂肪和瘦肉均勻,以低溫慢火浸煮,之後再用明火炙燒增添焦香,微微嘅焦香,肉質鮮嫩,脂肪位置仲有入口即溶嘅感覺,吃起嚟過癮又滿足。唐揚炸雞炸雞好大件,外層炸至金黃酥脆,內裡嘅雞肉仍保持多汁嫩滑。沙拉野菜炸餃子一個新穎嘅配搭,炸餃子配上沙拉醬帶出清新嘅口感,餃子餡用咗唔少蔬菜,非常健康。綠茶雪糕濃郁嘅綠茶味,加上牛奶嘅軟滑,口感細膩,作為飯後甜品非常解膩。

雞叉燒味玉雞白湯拉麵

炙燒豚肉味玉拉麵

唐揚炸雞
炸雞好大件,外層炸至金黃酥脆,內裡嘅雞肉仍保持多汁嫩滑。

沙拉野菜炸餃子

綠茶雪糕