餐廳: 1963 木十豆寸
資訊:

2019-10-05 872 瀏覽
餐廳係我最鍾意嘅台菜之一,地方寬敞,一踏入店內就會感受到店主嘅悉心佈置,喺每一個角落都放滿古物,無論係櫃上嘅放音機同舊式電話、窗邊嘅乾花同牆上嘅舊式郵箱,都帶有濃濃嘅懷舊風,令人想去每個角落都坐一下,好好欣賞店主嘅心思🥰連筷子🥢都好有心思,每隻都刻有唔同字句,我嘅係大快朵頤、不能浪費,啱哂我😛套餐好豐富,跟餐配三碟小菜,分別係椰菜、薯仔絲同蕃茄仔,味道中規中矩,不過不失。滷肉煮得好軟稔綿滑,香濃入味😋滷排骨同樣入味,但略嫌薄左少少,如果用厚切排骨會更吸引🙊紅肉番石榴係我最喜愛嘅台灣生果,去遊行時見到總要買返個,即場請商販切埋加酸梅粉食😛滋味倍增!芭樂沙冰果味鮮甜濃郁,一飲就知真係用鮮果打成,面頭仲有鮮果粒,解我相思之苦😋另外好欣賞佢用雙層玻璃杯裝飲品,保溫效果好,又唔會因為杯面有倒汗水而搞到隻手濕哂😊好細心!

古早味滷排骨飯

芭樂沙冰