2024-03-07 1256 瀏覽
黃埔原來都幾多嘢食,多嘢食到都唔知食啲咩好🤣 上網sᴇᴀʀᴄʜ到呢間拉麵店,見到啲ᴄᴏᴍᴍᴇɴᴛ都好極端,所以就抱住死都唔信邪嘅心過去食🫣 去到個下早到成間拉麵店得我哋嗰台客,識揀一定揀吧檯最有風味🥰到晏多少少就坐滿人了🤏🏻 呢間拉麵店有驚喜要加分😆1️⃣ 雞白湯拉麵🐓呢個真係必嗌必嗌必嗌‼️ 呢個湯底真係好sᴜʀᴘʀɪsᴇ💢 因為呢個雞白湯係極之濃郁,唔會好膩,完全係可以當水飲嘅湯底😆 呢款揀咗要直麵,比較幼身~ 而入面嘅肉煮到好軟淋,食落好滿足✨2️⃣ 黑蒜油拉麵🧄鍾意蒜味嘅要揀呢個啦,因為好重蒜味好正😍我就揀咗要曲麵同埋著通嘅硬度,食落唔會太淋~ 而且加咗辣醬,令到呢個黑蒜油湯底嘅味好出🫣呢個麵仲有兩件大大塊嘅肉、一大扎新鮮嘅蔥花同脆脆嘅炸蒜,撈埋一齊食好ᴍᴀᴛᴄʜ🥹🥹3️⃣ 炸紫菜墨魚咀🦑墨魚嘴真係超級有咬口,份量都唔少㗎😍每粒墨魚咀都有好香紫菜味,仲好貼心咁有檸角,唧啲檸檬汁落去即刻清新咗😋

到晏多少少就坐滿人了🤏🏻 呢間拉麵店有驚喜要加分😆

1️⃣ 雞白湯拉麵🐓
雞白湯拉麵

呢個真係必嗌必嗌必嗌‼️ 呢個湯底真係好sᴜʀᴘʀɪsᴇ💢

2️⃣ 黑蒜油拉麵🧄
黑蒜油拉麵

鍾意蒜味嘅要揀呢個啦,因為好重蒜味好正😍

我就揀咗要曲麵同埋著通嘅硬度,食落唔會太淋~

而且加咗辣醬,令到呢個黑蒜油湯底嘅味好出🫣

3️⃣ 炸紫菜墨魚咀🦑
炸紫菜墨魚咀

墨魚嘴真係超級有咬口,份量都唔少㗎😍

雞白湯拉麵
黑蒜油拉麵