2022-03-11
想飲好耐嘅nut tea今日終於飲到啦,平時自己都有飲杏仁奶之類嘅堅果奶,覺得好香堅果味😌Nuttea 係台灣引入首間純素堅果奶茶,好多間分店,近我啲就係九龍灣啦~以堅果萃取濃香的堅果奶,搭合台灣紅玉紅茶,味道飲落好夾最啱我係天然植物蔗糖,無任何加工,都無生奶、奶精,適合有乳糖不耐症人士飲用🥤繽紛火龍果堅果奶蓋茶💰$39火龍果平時都成日食,因為容易啲去廁所🤣真正水果打出嘅火龍果汁無額外加糖都已經好有天然果糖夠晒甜奶蓋比其他茶飲店好飲,因為真係好香堅果味,口感醇厚,少少鹹香奶蓋係成杯飲品靈魂,我就鐘意就咁一杯一啖飲,唔好攪勻先飲到啖啖奶蓋味🥤宇治抹茶堅果奶蓋茶💰$39平時都鐘意飲matcha,呢款茶香濃,堅果奶蓋鹹中帶點微甜,比一般奶蓋更香滑紮實,有五種堅果:腰果、核桃、杏仁、榛果、夏威夷果仁低溫萃取而成,要再飲奶蓋我都會揀返呢間
🥤繽紛火龍果堅果奶蓋茶💰$39
🥤宇治抹茶堅果奶蓋茶💰$39