最近拎到一張Godiva $50現金,有啲掛住Godiva雪糕🍦於是去咗又一城嗰度食我平時鍾意食雲呢拿加朱古力味嘅,不過佢呢排做緊promotion,新出左隻茶味雪糕,但係黎得Godiva點可以唔食朱古力架呢?所以我都係揀咗成杯朱古力味,而我朋友就揀咗一杯黑朱古力特飲。雪糕上面嗰塊朱古力唔似得餅譜嗰啲假朱古力咁淡而無味,非常好食!雪糕本身非常之Rich,明顯feel到落重料,好creamy好濃郁,好正!而且佢真係去到個cone底下都仲有雪糕,比足份量!美中不足之處可能係真係偏貴,所以唔會成日食,同埋佢隻味食食吓都開始會覺得單調,可能係因為我不嬲都鍾意食有朱古力碎嘅朱古力雪糕。所以我覺得孤獨人真係好驚喜!佢入面有好多朱古力碎,同埋因為一盒朱古力所以唔會太甜,但係又唔會好苦(我本身唔係話好鍾意食黑朱古力)所以食到最後反而覺得杯嘢飲好飲啲呢!

外賣自取