2024-01-27
🎀灣仔。浪漫精緻西日fusion菜✨🎀🪄店名* #TrattoriaKagawaby Mihara🔮地址* 灣仔船街18號地下4號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$656 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_灣仔剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵通常浪漫西餐都係去尖沙咀或銅鑼灣 今次偶然系灣仔搵到呢一間意日mix既fusion餐廳 唔算特別大間 但係裝修得好別緻 充滿意大利人既浪漫感覺 裡面都係外國侍應 親切有禮🤗燈光偏暗 黃調為主 燈飾都係好靚 好似去左意大利花園甘 另外有一個位置系專做日式鐵板燒高台位置 我地坐既位置系可以望到落地窗外既燈飾 好浪漫😇🍽️食物質素🍽️食物主打高級精緻為主 所以比較適合細食人士 每一道菜式都係經過精心擺盤 而且採用食材都係有品質 西式及日式都有齊 更提供各類酒 好岩節日慶祝~餐牌只有日文及英文 如果有中文相信會更方便~👀評分💖💖💖💖🪄Fettucine Uni Carbonara $278呢款意粉份量唔算大份 同以往卡邦尼意
🪄店名* #TrattoriaKagawaby
Mihara
🔮地址* 灣仔船街18號地下4號舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$656 已加一 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
🍽️食物質素🍽️
👀評分💖💖💖💖
🪄Fettucine Uni Carbonara $278
呢款意粉份量唔算大份 同以往卡邦尼意粉有些許分別 意粉頂上會有新鮮海膽 海膽入口細膩鮮美 而意粉芝士偏向車打芝士味道 所以系較濃味 顏色都系比較深色 意粉系闊意粉 完美吸收芝士及海膽味 亦都相當掛汁
👀評分💖💖💖💖💖
🪄Beef Rossini $378
擺盤都係相當精緻 上層為鵝肝 下層為和牛 兩者都係相當高評價 鵝肝外層有層薄膜 入口即溶 油香味滿溢 而和牛系極度嫩身 但又唔會過於油膩 肉呈微粉色 果然系高質素和牛 配上creamy薯蓉 味道不錯
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️