Worth Trying Business Lunch Set🥢..灣仔有一間古色中菜廳🥢 主打川菜,提供多種香辣菜式,仲設有素菜餐牌。滿古典既紅花會,趁下午有時間跟朋友來一試佢lunch 既商務套餐 $298,精緻菜式 味道不錯 抵食之選。先來餐前小食:紅花獻萃胡椒白肉茄子 (腍滑惹味)、香油蓮藕片 (爽脆麻香)、三香三椒蹄花肉 (Q彈有咬口),前菜都一點不馬虎呢。再來既湯羹:明火例湯 ll🍲 湯品足料濃郁,喝下感覺好滋補呢。來到豐富主菜,款款精緻小巧有鑊氣川菜當然不少得魚🐟 ll,份量十足魚肉嫩滑可自行選擇辣度,鮮味度再提升一定更吸引。配料亦非常多,當中最愛既晶瑩剔透薯粉夠煙韌,Q彈十足有咬口。🐽ll,炆得軟淋入味,外皮有彈性落足心思。🐥 ll 亦功駕十足夠鑊氣,雞軟骨炸得香脆不油膩,而四季豆乾煸後再炒,惹味非常配搭亦夠創意。來到主食部分:ll欣賞佢既炒飯底🍚 同樣鑊氣十足,加上蛋香💛 濃郁粒粒分明,面層舖上海鮮勻打茨汁,令味道融和,層次口感double up。最後既甜品:ll,同樣落足心思又足料,桂花味道香濃配上明目杞子,吃一口感覺熱氣全消又解辣呢。呢個午市商務套餐🥢 十分划算又

先來餐前小食:紅花獻萃

再來既湯羹:明火例湯
l[霸王花甘筍]l🍲 湯品足料濃郁,喝下感覺好滋補呢。

來到豐富主菜,款款精緻小巧有鑊氣

川菜當然不少得魚🐟 l[黃菊酸菜配桂花魚]l,份量十足魚肉嫩滑可自行選擇辣度,鮮味度再提升一定更吸引。配料亦非常多,當中最愛既晶瑩剔透薯粉夠煙韌,Q彈十足有咬口。

🐽l[藤椒豬手煲]l,炆得軟淋入味,外皮有彈性落足心思。

🐥 l[乾煸雞軟骨四季豆]l 亦功駕十足夠鑊氣,雞軟骨炸得香脆不油膩,而四季豆乾煸後再炒,惹味非常配搭亦夠創意。

來到主食部分:l[麻辣海皇炒飯]l

最後既甜品:l[杞子桂花糕]l,同樣落足心思又足料,桂花味道香濃配上明目杞子,吃一口感覺熱氣全消又解辣呢。

呢個午市商務套餐🥢 十分划算又有質素,值得一試。
×××[紅花會 -The Hua Club]×××