2020-06-08 328 瀏覽
Bookmark左呢間咁耐,估唔到第一次食佢就係佢last day😭泰式香辣新豬肉漢堡$90🍔新豬肉漢堡扒食落除左有新豬肉之外仲濃濃嘅冬菇味🍄食落有真漢堡扒嘅口感之外唔會好似岀面啲手工漢堡扒咁實,而且餐廳比嘅泰式酸辣醬夠多,配埋蕃茄🍅同生菜🥬一齊食,整體口感層次豐富之外,食落仲唔會因為個包好厚而感到好dry。個餐仲會包薯格同沙律,兩個都有seasoned過所以味道幾好😋北海道南瓜薯餅(加配價$14/塊)🥔外層好薄,食落外脆內軟,仲好creamy添☺️味道方面,南瓜味淡,似薯餅多啲😂香烤素鴨風味薄餅$75🍕我一見到素鴨風味就以為係片皮鴨口味,但其實係蕃茄醬底加芝士加青瓜加幾件素鴨🤦🏻‍♀️蕃茄醬有少少酸,素鴨因烤乾左所以更有風味,餅底好薄好似餅乾咁脆藍莓燕麥/荳奶(套餐飲品升級價$28)🥛唔係好飲得岀藍莓味😅蝶豆花青檸梳打(套餐飲品升級價$20)顏色好靚,飲落幾開胃

泰式香辣新豬肉漢堡$90🍔

北海道南瓜薯餅(加配價$14/塊)🥔

香烤素鴨風味薄餅$75🍕

藍莓燕麥/荳奶(套餐飲品升級價$28)🥛
唔係好飲得岀藍莓味😅

蝶豆花青檸梳打(套餐飲品升級價$20)
顏色好靚,飲落幾開胃