2016-04-22 2625 瀏覽
「三六九」一定是老牌上海館的表表者,都喺灣仔駱克道附近經營左好多年~ 第二次來吃,又坐同一張枱。每次黎親呢度食飯都係好多人好迫,啲侍應都好忙做到冇停手。唔知係因為太忙定點,侍應嘅待客態度同服務態度都唔太好,見到其中一個侍應好冇禮貌咁同隔離枱嘅客人講嘢,例如叫佢乜嘢有得食就食啦。講返我哋今次叫咗一個獅子頭客飯同埋一個排骨湯麵,佢哋會送返一碗湯,今次個湯系青紅蘿蔔煲得唔差。到啲食物上枱嘅時候,賣相就一般,不過佢哋個客飯唔知係咪見我哋有兩個人就俾咗兩碗飯。獅子頭客飯味道比較清淡唔會話做得太重味,啲肉做得都實,唔會好一夾就散左,啲豬肉都幾腍,整體幾好味。另外講返個排骨,炸咗出嚟都幾酥脆,但肉身唔會話太好食,普普通通。不過整體嚟講作為上海餐館,食物選擇都算好多,下次都會再嚟試吓其他唔同選擇。

排骨湯麵
獅子頭菜飯