2023-08-12
餐廳全港得一間,外面永遠有長長人龍。 佢主打嘅檸檬拉麵 ($106) 果然名不虛傳,我地額外再追加左精選配料(糖心蛋、叉燒、紫菜、荀和木耳)。最初擔心檸檬同豬骨濃湯唔知會唔會唔夾,但見到好多好評,果然餐廳調配出來嘅秘製檸檬醬同自家製豬骨湯都真係絕配:檸檬汁進一步吊出豬骨湯嘅鮮味,同時加入清新口感。更值得一讚係大廚推介嘅麵(可自選但亦可選擇由大廚推介),彈牙得嚟軟身,而且好吸收湯底,非常好味。 另外試了赤虎特選($149)。味道偏辣但啱我口味。值得一提係餐廳提供粗幼兩種麵條可供選擇,前者賣點係較彈牙同飽肚,後者則較爽身、麵味較重。如果唔知點揀就揀大廚推介啦 ^^ 小食有煎餃子($48)和叉燒飯。煎餃子一碟六隻,脆底且有肉汁。 剛吃完已經又掛住個檸檬拉麵,期待二刷光顧。PS. 餐廳有素食選擇
剛吃完已經又掛住個檸檬拉麵,期待二刷光顧。
PS. 餐廳有素食選擇