2023-01-07
阿媽話想食酸菜魚😂😂 好耐冇食過喎 咁所以琴晚去左同佢食 去開灣仔 所以喺附近搵咗呢一間 又有得食雞煲 又有得食酸菜魚 除咗呢兩樣嘢之外 仲有超級多選擇 好適合鍾意食川菜嘅人 阿媽其實食得辣 不過因為佢想就我 所以我哋所有嘢都走辣🙅🏻♀️🌶️.🐷醬香雞煲 👅8/10 $228好耐冇食雞煲啦 冬天食返個雞煲真係好正 本身諗住食完啲雞打邊爐 但係發現原來已經好飽 跟住已經食唔落啦😂😂呢個雞煲 係細份嘅 (但都好大份 大份到差啲食唔曬 所以如果人數唔多 或者大家唔係超級大食嘅話 其實唔使叫太多)我哋冇要辣 不過佢本身嘅味道都非常之惹味😍 啲雞好滑🤩 仲有好多香噴噴嘅配菜 洋蔥、豆卜等等 正.🐷老壇酸菜魚 👅8.5/10 $238呢份酸菜魚 我哋叫咗都係細份(不過唔知點解都係超級大份) 除此之外 我哋仲叫咗走辣 同埋小油 真係非常之好味魚非常滑 一條骨都冇 超正 咬落索索聲 酸菜亦都非常香 上面仲有啲芫荽 我同阿媽都好鍾意食芫荽 如果大家鍾意食芫荽嘅話,真係會覺得好正 如果唔食芫荽嘅話就走咗芫荽就OK 同埋其實有啲炒香左嘅芝麻 所以成煲酸菜魚個湯底好香😍😍 最底仲有啲寬粉 好好食 幾煙靭 令到飽
🐷醬香雞煲 👅8/10 $228
🐷老壇酸菜魚 👅8.5/10 $238
魚非常滑 一條骨都冇 超正 咬落索索聲 酸菜亦都非常香 上面仲有啲芫荽 我同阿媽都好鍾意食芫荽 如果大家鍾意食芫荽嘅話,真係會覺得好正 如果唔食芫荽嘅話就走咗芫荽就OK 同埋其實有啲炒香左嘅芝麻 所以成煲酸菜魚個湯底好香😍😍 最底仲有啲寬粉 好好食 幾煙靭 令到飽肚感更加強勁✌🏻✌🏻
🐷紅糖糍粑(6件) 👅9/10 $48
之前食過一次紅糖糍粑已經覺得好好食 呢度嘅紅糖糍粑都唔錯 非常煙靭💖💖💖💖 極推比大家🤩 同埋啱啱炸起身 所以非常熱🔥 有冇人仲係未食過紅糖糍粑架? 真係有時間快啲去試吓😌
🐷熱豆漿 $16
阿媽叫咗杯熱豆漿
🐷凍豆漿 $16
我就叫咗杯凍豆漿
熱豆漿同凍豆漿份量同埋價錢都係一樣 個豆漿就正正常常咁樣 都幾好飲✌🏻👍🏻
整體嚟講 呢間餐廳嘅嘢食真係唔錯 另一方面 其實除咗雞煲同酸菜魚仲有好多特色嘅川菜 我同阿媽下次都會去試吓 真心正😍😍 大家走開可以試下😋
味道👅:8.5/10
賣相👀:8/10