2023-06-10 736 瀏覽
❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥熱辣辣嘅天氣係唔會阻止到我食拉麵嘅決心!!「一虎」坐落喺灣仔廈門街,門口有大大個嘅日式燈籠,十分之醒目!我哋晚餐時段去,未到門口就已經見到門前排滿晒人!!table turnover嘅速度都好快,等唔夠10分鐘就可以入座。好Lucky 地可以坐到吧位,睇住師傅將一碗碗熱辣辣嘅拉麵擺喺你面前,睇到流口水,款款都想試!枱面仲有多款調味料俾你選擇,有七味粉,貢菜,芝麻等等…👅一虎特選拉麵🍜 $143有選擇困難症嘅朋友仔,點可以唔試吓佢哋嘅特選拉麵呢!入面有齊晒多款嘅配菜,有糖心蛋,叉燒,筍,紫菜,木耳同埋大量嘅蔥!份量十足,配菜仲多過拉麵!佢哋嘅糖心蛋都好正,流心㗎!豬骨湯底濃郁,表面淋有香油,令成碗麵嘅味道得到提昇!拉麵口感爽彈,完全冇鹼水味!飲晒成碗湯都唔覺得口渴,真材實料👍👍👅蒜頭拉麵 🧄🧄🧄$113鍾意食重口味嘅你一定唔可以錯過期間限定嘅蒜頭拉麵!拉麵表面鋪滿晒一粒粒嘅炸蒜頭!仲有一大pat 食生蒜蓉!碗麵未放到你面前,離遠就已經聞到一大浸嘅蒜香味!強烈建議曖昧期嘅男女唔好嗌呢一碗麵❗️❗️❗️食完碗麵之後,成個人係由內而外咁散發住蒜頭嘅香味🤣🤣🤣好在「一虎」嘅冷氣夠凍啫
❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥

👅一虎特選拉麵🍜 $143

👅蒜頭拉麵 🧄🧄🧄$113

好在「一虎」嘅冷氣夠凍啫,否則食完都成身汗😮‍💨我想講佢哋棟門真係好重,唔食碗拉麵都推唔郁棟門行出呢個門口😂😂😂
2023-06-10
10 分鐘 (堂食)
  • 一虎特選