2019-02-25 160 瀏覽
星期六日係差電既日子 最好不過就係訓到自然醒然後同男友或閨蜜一齊食個好味又令既brunch chill out下 順便呃下like咁🤗 其實灣仔有不少小店都係唔錯既選擇今次就去左@breadandbeast 雖然餐廳唔係好大 但麻雀雖小 五臟俱全 open kitchen既設計 仲可以聞到整緊既coffee香氣 而呢度玩中西fusion菜 材料配搭幾得意 而味道又幾特別1️⃣𝐵𝓊𝒹𝒹𝒽𝒶 𝐵𝑜𝓌𝓁 ᴴᴷ$128佛祖係素食既 呢個bowl裡面除左蛋🥚 所有材料都係蔬菜 有椰菜花飯、豆腐、牛油果🥑、乳酪、醃製過既白蘿蔔同薑等 配上特製既醬 有齊咸甜酸辣 四者味道平衡 無蓋過對方 食完有種好健康既感覺 好似可以比腸胃清潔一下 ☺️☺️ 2️⃣𝒞𝒽𝒶𝓇 𝒮𝒾𝓊 𝐸𝑔𝑔𝓈 𝐵𝑒𝓃𝑒𝒹𝒾𝒸𝓉 ᴴᴷ$138呢個叉燒版既班尼迪克蛋 棄用傳統既火腿或煙肉 取而代之既係叉燒 (口感應該似用左豬頸肉)呢次中西融匯又幾match wor 流心蛋正啊😋 蓮藕脆片都好得意 真係好似食緊薯片咁脆!
星期六日係差電既日子 最好不過就係訓到自然醒

1️⃣𝐵𝓊𝒹𝒹𝒽𝒶 𝐵𝑜𝓌𝓁 ᴴᴷ$128

2019-02-17
10 分鐘 (堂食)