2021-06-16
Knockbox Coffee 灣仔店9/6正式開業,裝修色系走型格路線,用「咖啡風味輪」做主題,門口灰黑色襯上兩個可推動嘅色環,亦可以好chill咁坐喺門口嘆杯咖啡☕️傾吓計影吓相📷入面就比其餘兩間舖嘅空間感大好多,有一張好大嘅咖啡吧枱,相信飲手沖咖啡嘅人會係一種享受,因為咖啡師會喺自己面前為你介紹自己選嘅咖啡豆,跟住係你面前為你沖上一杯你喜歡嘅咖啡☕️要讚一讚佢哋嘅服務,見咖啡師好有心機對待所有枱嘅人,為每個叫手沖嘅客人好細心咁介紹佢哋叫嘅咖啡豆,又喺沖嘅時候,無論客人有咩問題都係好仔細咁回答,只有答多唔會敷衍👍🏻👍🏻另外,喺樓面嘅少女服務員都係非常主動,我叫嘅係佢呢間鋪特別嘅pasta,佢會主動行過嚟去了解好唔好食亦都會同我解釋返醬汁係啲乜嘢,另外亦提議我下次可以係揀咖啡豆嘅時候同咖啡師溝通顏色⋯⋯*食物方面🥗🍝☕️🥪星期一至五 11-3pm 有lunch set, 由$76-$136,包一杯黑咖啡,可加錢轉其他飲品另外,’Pasta White’ 同 ‘Pasta Red’ 暫時得呢間店先有,佢冇寫明意粉汁成份,可以考考自己嘅味覺,再同工作人員溝通下😁*Pasta red $106-
*食物方面🥗🍝☕️🥪
*Pasta red $106
- 用beyond beef, 佢嘅汁除咗蕃茄仲有紅色嘅生果🍓🫐🍒,😋好食之餘,重覺得好似食得健康咗咁😂
* 手沖咖啡,哥倫比亞COE#19 ($88, lunch set 減$25)
- 話係特別啲嘅豆,係拍賣返嚟,咖啡師完全沖到佢嘅味道👍🏻
總括而言,無論價錢$食物質素及服務都係好值得去👍🏻👍🏻