2023-01-16
1974 瀏覽
📍 Racha Moo Yang #超級食得開心 #RachaMooYang #MFJ灣仔 #MFJ泰國菜人均消費: ~HKD80以前飲完酒朋友都會帶我去食宵夜,最鍾意就係佢個螄蛤!今次去同兩個泰國人去食宵夜😍💯泰式螄蛤沙律 第一次食螄蛤沙律!拆咗肉啲螄蛤,加上好多沙律菜,洋蔥,乾蔥,同勁多辣椒!!!!!! OH MY GOODNESS!真係好味到喊! 螄蛤勁多勁鮮甜,菜類又爽口,個汁有少少青檸香,正到爆炸!雖然勁辣,但真之必食!⭐️泰式青木瓜沙律 成座山咁高嘅青木瓜沙律!裡面仲有蕃茄,青檸,同有啲米線!當然仲有好多辣椒😂 青木瓜好爽口,成個沙律味道好Fresh好清新!💯泰式海鮮炒飯 好多魷魚,爽口同埋魷魚好鮮好入味!個飯都係充滿辣椒😂 裡面仲有好多豆角粒增加口感!個飯有少少汁,撈起飯勁惹味勁正!⭐️烤香腸 我都唔個泰菜有烤香腸😂 食咁兩款,其中粉紅色果個好好味,食落好似煎午餐肉咁好好味!同泰國人食泰國菜真係唔易,因為真係辣到HH!🤣🤣🤣 但真係可以食到原汁原味嘅泰菜!依間真心推介,價格又平選擇又多,仲要出色惹樣,真心性價比極高!必食之選!💯#mfoodjournal #instagf
📍 Racha Moo Yang
💯泰式海鮮炒飯
泰式海鮮炒飯
⭐️烤香腸
烤香腸
#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #thaifood #thaicuisine #bloodclam #salad #相機食先 #灣仔美食 #泰國菜 #螄蛤 #沙律