2023-09-22
上星期過灣仔買嘢,夜晚順道再訪喺灣仔已經屹立咗一段時間嘅海鮮餐廳,我哋最主要係想食返佢最出名嘅shake shake海鮮,咁啱見佢有二人海鮮餐,所以就嗌咗🤤 果然水準都依舊保持到,推介俾未試過嘅朋友仔😆🌟 Set for Two $798✨ 龍蝦湯個set包咗個2個湯,我哋都同樣揀咗龍蝦湯,佢呢度嘅龍蝦湯真係超級濃郁!配埋跟湯嘅香草包一齊食,成件事非常意式,正!✨ 黑松露炸薯條前菜我哋就揀咗平時都好鍾意嗌嘅黑松露薯條,佢呢度嘅黑松露醬係真材實料啲,食落特別香🤩 而薯條新鮮炸好,熱辣辣,而且係有薯肉嘅薯條,賣飛佛!✨ Seafood Combo海鮮方面,呢個set可以揀3種,我哋揀咗海蝦、小蟶子同埋原隻去頭魷魚,醬汁方面,我哋揀咗比較人氣嘅檸檬蒜蓉汁😋 店員會親自幫我哋shake勻啲海鮮,海鮮份量幾多下,而且樣樣都新鮮,個人最鍾意係海蝦,同個酸酸地嘅汁好match!仲有啲薯仔同粟米等嘅配菜,就咁食呢個Seafood Combo都飽咗一半🤣✨ 新英格蘭白酒海蜆扁意粉估唔到呢個意粉有咁多海蜆,而且每隻都大大粒,食落鮮甜,而意粉亦有好香白酒味,而且非常Al dente,係我好鍾意嘅口感!整體都
🌟 Set for Two $798
✨ 龍蝦湯
✨ 黑松露炸薯條
✨ Seafood Combo
✨ 新英格蘭白酒海蜆扁意粉
估唔到呢個意粉有咁多海蜆,而且每隻都大大粒,食落鮮甜,而意粉亦有好香白酒味,而且非常Al dente,係我好鍾意嘅口感!整體都好滿足😌
同你一齊搵更多好嘢食😋