2022-05-05
自從晚市堂食開放番,終於可以呼朋喚友坐低食飯,近近地就去返我地嘅私竇打個邊爐先!三鍋無乜好豪華嘅裝潢,但就勁有番屋企打邊爐嘅感覺,空間感十足坐得舒適。店內擺放左唔同嘅酒類同埋當日嘅時令海鮮,侍應姐姐都十分友善,好快擺低左自助調味架,順便推薦下邊啲抵食嘅食材。👍🏻古法沙嗲拼芫茜皮蛋鍋 $98心多嘅我地揀左個鴛鴦湯底🥘 一個淡味加一個濃味。沙嗲鍋有好多冬瓜片,吸晒啲沙嗲醬同花生嘅香氣,煮到腍晒又入味。芫茜皮蛋就清清地,有啲甜菜甫令到個湯底更清甜。手切頂級霜降雪花肥牛(小)$258🥩 霜降雪花肥牛果然名不虛傳,油花嘅分佈十分平均,睇落已經好吸引。沙嗲配牛肉是常識吧!淥大約30秒,微辣嘅沙嗲已經入晒味,牛肉一啲都唔會過煙韌,靚牛真係打邊爐不可或缺嘅一部分。手工四寶丸 $98一碟有晒墨魚丸、豚肉丸、鯪魚丸、蝦丸四款,全部都唔會有腥味,咬落彈牙,無坊間食到食口粉嘅感覺。手工鮮蝦水餃拼手工家鄉韮菜餃 $78肥嘟嘟好飽滿既水餃🥟 侍應姐姐話係啱啱新鮮包起,一食落果然唔係雪藏貨色,蝦肉彈牙,仲有啲竹筍雲耳絲,大大粒好滿足!韮菜餃都一樣咁大粒,菜切得夠細碎,係細心嘅。油麥菜 $38食左咁多油膩野,都要食番
古法沙嗲拼芫茜皮蛋鍋 $98
手切頂級霜降雪花肥牛(小)$258
手工四寶丸 $98
手工鮮蝦水餃拼手工家鄉韮菜餃 $78
油麥菜 $38
食左咁多油膩野,都要食番條菜,個鍋咁多精華所在,叫個油麥菜索下啲湯汁,又甜又爽。
明明食到飽晒,已經諗定下次再約邊個朋友,book埋間海景vip房再黎私房邊爐一下。✨