2025-01-03
呢間位於灣仔船街, 係喜帖街後面。行到最尾位就會見到一間幾有懷舊氣息既餐廳。牛骨髓Bone Marrow $218都幾特別, 有好香既牛味, 面頭舖左好多炒香左既洋蔥, 更加惹味。跟碟仲有焗熟左既蒜,將熟蒜均勻咁查係多士到, 再加洋蔥同牛骨髓食, 口感會好豐富。避風塘豬排 Typhoon Style Pork Collar $348份量足夠大,豬扒被蒜茸包圍住再拎去炸,所有蒜味好香,豬扒有得揀熟成度,可以按自己喜好落。我就揀左7成熟,呢個熟度既豬扒剛剛好,肉質唔會太硬,仲保留到肉汁,呢間整得唔錯。大閘蟹糕燴飯 Hairy Crab Risotto $368佢地用左煲仔上,一打開好香既蟹味,食落既飯質唔會太淋,軟硬適中。同埋真係好多真蟹肉,令成個飯更香口。環境較為復古,仲有上層位置,位置間都有足夠既間,同朋友傾計都係個唔錯既地方。
行到最尾位就會見到一間幾有懷舊氣息既餐廳。
牛骨髓Bone Marrow $218