餐廳: Matchali (月街)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
📍灣仔月街Matchali @matchali_hk 終於嚟到試位於灣仔月街嘅抹茶專門店 Matchali🍵❤️無論係飲品定係食物好多都係同抹茶有關🤣🤣啱晒抹茶控!今次就同大家分享吓佢哋嘅飲品同埋食物🚶‍♀️🧊🍵Matcha Chia Granola Yogurt🤍 $78嗰日一去到店員就話呢一個得返最後一個 但係嗰陣時只係13:00😱我同friend就即刻叫咗 睇吓佢咩料!味道一般~ 抹茶味有啲苦 不過鍾意偏苦味重啲嘅抺茶朋友仔們就可以一試!🐟三文魚茶漬飯 $135三文魚茶漬飯味道偏淡🥺有啲似滾水加三文魚再加白飯咁嘅味🤣🤣🤣清淡啲所以唔啱重口味朋友仔吧!而且性價比都唔高🥺🍵🍦Matcha Latte + Ice cream $65呢杯真係唔能夠唔介紹!講佢嘅味道之前 我想講每一個人入嚟都會嗌一杯佢哋嘅雪糕 所以就知道佢有幾信心保證🫶🏼🍦 無論係抹茶拿鐵定係雪糕都好重抹茶味 就算雪糕溶咗都唔怕 杯抹茶只會越嚟越濃味😋😋下次經過一定會再食!環境方面 鋪面都比較細 而且座位比較窄 所以如果想試呢一間餐廳可能就要早少少去🤣🤍如果唔係可能要排隊/坐室外🫶🏼🫶🏼 另外餐廳職員都好Nice~ 幾值得一
📍灣仔月街Matchali @matchali_hk

終於嚟到試位於灣仔月街嘅抹茶專門店 Matchali🍵❤️

🐟三文魚茶漬飯 $135

環境方面 鋪面都比較細 而且座位比較窄 所以如果想試呢一間餐廳可能就要早少少去🤣🤍如果唔係可能要排隊/坐室外🫶🏼🫶🏼 另外餐廳職員都好Nice~ 幾值得一去!

📍灣仔月街Matchali @matchali_hk
地址: 灣仔月街5號地舖