2023-04-24
收工黎左附近食川菜😊 呢間店舖空間好大 坐落舒服😌 菜品選擇十分多....我都有選擇困難症了🆘😂 有麻辣香鍋 有酸菜魚 有烤魚 有雞煲可以揀😄 灣仔黎講價錢定價非常合理~性價比好高!本人和表示:很推薦酸菜魚😍😍~·🌟川香閣招牌老團酸菜魚🐟$238 (鱸魚小份 +$28配菜:寬粉、嫩豆腐、金針菇)不得不說!呢個酸菜魚真係好好味😍 暫時係我覺得香港食過最好食的🆘...好食過好多舖頭😂 魚肉很嫩滑新鮮~份量極多!湯底很濃郁 揀小辣岩岩好!唔會太辣~ 酸菜好入味😍😍 酸菜魚配寬粉、嫩豆腐、金針菇真係唔會輸...好正好正!吸收曬d湯底精華😍♡螞蟻上樹🐜$78本身自己好鍾意食冬粉、粉絲呢種類型既麵食😄於是叫左個螞蟻上樹黎試試~肉碎都多 不過辣左少少😌😌·♡魚香肉絲$88呢道菜期待左一陣哈哈哈 因為平時見到youtube d人係度食得好滋味哈哈哈😂 但呢道菜品相對無咁特別~不過肉絲份量超多!!!鹹香鹹香!撈飯應該好正🍚·♡金蒜粉絲蒸娃娃菜🥬$68蒜蓉好足料!有平時食海鮮蒜蓉蒸粉絲既感覺😄 但娃娃菜本身會出水~所以味道會有少少淡!健康健康😌·🌟金銀小饅頭🍞 $38細個成日食 👦🏻突然提起 所以叫黎食😊
♡螞蟻上樹🐜$78
♡魚香肉絲$88
♡金蒜粉絲蒸娃娃菜🥬$68
🌟金銀小饅頭🍞 $38
細個成日食 👦🏻突然提起 所以叫黎食😊😆 好鬆軟的小饅頭 一點都不會乾🤣🫶🏻回憶來了~
評分🪄 (滿分5🍑)
人均:$300 up
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑
📍 福源川香閣 (灣仔)
灣仔軒尼詩道99號彰顯大廈2樓
🚇灣仔站A2出口步行2分鐘