2018-08-01
灣仔一向都給俾人一種商業鬧市嘅感覺,小妹平時都喺灣仔道返工,不過就喺灣仔嘅另一邊今日同honey去左另一邊度搵食,喺莊士敦道嘅街上, 又一間餐廳充滿著 歐洲嘅感覺, 餐廳入面好西式,入面都坐著幾個歐洲人依到嘅設計畀人一種安淨嘅感覺,我哋睇個餐牌好多嘢都想食,最後決定咗嗌兩個主食呢一個係墨西哥脆脆, 一開始已經好想食嘅拉, 佢餅夾住係吞拿魚,再加一啲唔知咩嘅背菜食落 口感覺好清新旁邊配嘅扭扭薯條, 唔知幾耐冇食過啦好懷念呢一種薯条。 薯條炸嘅份量啱啱好,唔會太乾又唔會太淋。呢個pizza分量又係啱啱好,二人食夠。厚此薄彼, 可以令食家食到該pizza嘅味飲品方面就有一杯泡沫咖啡, 男朋友話佢呢個味道冇得輸,但係就唔知點樣形容。但係一定好飲過出面普通嘅我呢杯芒果特飲酒普普通通咁啦,呢度食嘢其實係設計取勝,可能灣仔始終係一個商業地方所以平日夜晚都唔係好多人我哋八點幾鐘其實都仲係好少人喺餐廳到。如果大家想坐耐啲又唔畀人趕嘅, 呢度啱曬你食乜又ok坐得又嚟
小妹平時都喺灣仔道返工,不過就喺灣仔嘅另一邊
今日同honey去左另一邊度搵食,
依到嘅設計畀人一種安淨嘅感覺,
我哋睇個餐牌好多嘢都想食,最後決定咗嗌兩個主食
呢個pizza分量又係啱啱好,二人食夠。
厚此薄彼, 可以令食家食到該pizza嘅味
但係一定好飲過出面普通嘅
我呢杯芒果特飲酒普普通通咁啦,
呢度食嘢其實係設計取勝,
可能灣仔始終係一個商業地方
所以平日夜晚都唔係好多人
我哋八點幾鐘其實都仲係好少人喺餐廳到。