2023-04-27 103 瀏覽
近期愛上台灣及日本菜,今次同朋友決定試試他們的招牌牛肉麵,所以我地揀左晚巿套餐,份量都唔細,味道好地道,充滿台灣的傳統牛肉麵的風味。黑蒜紅燒金沙骨湯麵+台灣香腸無論賣相和味道都似足當地口味,特別係黑蒜味濃郁,好香好開胃。金沙骨嫩滑軟腍,口感實而Q彈,好正。台灣香腸好香脆,切片上,可以一啖一片,食得好方便。湯底不得不讚,真係好味。招牌紅燒牛腱心牛肉麵+鮮製幼麵真係有好多牛肉,而且牛肉炆得好淋,好味!肉汁豐富,煮得香濃入味。湯底用新鮮牛骨熬煮而製成,更加美味,每口都是精華!麵底鮮製,麵質吸湯,吃一口麵,然後再喝一口濃湯,一個字,正!滿滿台味~珍珠奶茶及冬瓜茶都好好飲,唔會太甜,甜度剛好,岩晒香港人的口味。

黑蒜紅燒金沙骨湯麵+台灣香腸

招牌紅燒牛腱心牛肉麵+鮮製幼麵