2021-04-07
復活節幾日假期離不開飲飲食食,之前經過告士打道見到呢間pizza店有新張8折優惠,連復活節連假都有折。門口有outdoor 位,喺度摸下酒杯底嘆下雪茄都幾chill~ 雖然下午時間,店內既彩色霓虹燈亦不失氣氛。呢度d cocktails 真係好驚喜😻🍸Que passion 上檯果刻真係唔敢旭隻杯隔離檯見到都比佢吸引住一大個氣泡喺隻杯上面店員等我地影下相先然後放熱情果喺cocktail上面,氣泡就爆㗎啦!先有好香熱情果味,繼而荔枝既甜,好fresh! 另一杯🧉Shark fish tank 用一個玻璃球盛住,青綠色好summer既感覺~ Rum酒成份幾重,餘韻有陣陣菠蘿香!入餐廳既時候見到Fat Tony已經打算點pizza. 🍕🍕煙薰三文魚熱帶Pizza配料有煙熏三文魚、菠蘿蜜棧、芒果酸辣醬、洋葱、水牛芝士、甜椒、蕃茄醬經過高温烤焗,餅底夠乾身脆口,薄得黎唔軟身,Pizza邊位有彈性。芝士受熱溶化呈微微隆起,亦聞到濃香既麵包味。一角入口散發著芒果、菠蘿既甜蜜果香,味道清新。10’’size 一人3件亦唔會太heavy! 雞肉牛油果潛艇堡法包烘得皮脆內軟,夠香口。夾住嫩滑雞肉、牛油果🥑
雖然下午時間,店內既彩色霓虹燈亦不失氣氛。
呢度d cocktails 真係好驚喜😻
🍸Que passion
上檯果刻真係唔敢旭隻杯
隔離檯見到都比佢吸引住
一大個氣泡喺隻杯上面
店員等我地影下相先
然後放熱情果喺cocktail上面,氣泡就爆㗎啦!
先有好香熱情果味,繼而荔枝既甜,好fresh!
另一杯🧉Shark fish tank
用一個玻璃球盛住,青綠色好summer既感覺~
Rum酒成份幾重,餘韻有陣陣菠蘿香!
入餐廳既時候見到Fat Tony已經打算點pizza. 🍕
🍕煙薰三文魚熱帶Pizza
芝士受熱溶化呈微微隆起,亦聞到濃香既麵包味。
雞肉牛油果潛艇堡
法包烘得皮脆內軟,夠香口。
夾住嫩滑雞肉、牛油果🥑、車打芝士、生菜、蕃茄、青瓜、紅洋蔥,超足料!
潛艇分開兩件,方便2人share
配菜有薯條脆卜卜唔油,最後食埋紫椰菜沙律,即刻無哂罪惡感,可以食多D😋