2024-06-27
🍱餐廳:OVO Cafe🏫地址:灣仔灣仔道1號地下上次食過呢間喺灣仔藍屋附近的素菜餐廳,質素相當唔錯,今晚一於同阿仔來encore😊我哋點了一個套餐,包括有餐湯、沙律、小食及飲品,另外再單點了一些一齊分享,很豐富呢!~黑松露野菌燉飯,忌廉芝士牛肝菌扁意粉飯及意粉加入黑松露的配搭很匹配,散發出濃郁的黑松露香氣;野菌質地鮮嫩;飯及意粉的質感都有少許煙韌感,有嚼勁,好味😋~蕃茄湯以蕃茄打成蓉,質地濃郁,口感十分滑順,健康美味😊~沙律有西瓜、菠蘿、芒果、火龍果和蕃茄仔等水果,色彩繽紛,全部都非常新鮮可口,係好健康美味的開胃菜👍~小食花枝魚餅真材實料,有墨魚粒,爽口彈牙,炸得金黃酥脆,好味😋~飲品凍紅石榴汁,天氣熱辣辣,清涼一下好舒服呢!~蛋白檸檬批食飽飽後食呢個甜品好正,檸檬批酸酸甜甜的很開胃❤️~鮮果楊枝金露其實似西米露多啲,呢個甜品係非常好的健康選擇,因為真材實料,有很多新鮮水果,西瓜、菠蘿、火龍果和芒果,而且份量不少,美味健康之選😍~笨朱牛角窩夫配雪糕球窩夫香脆,配以香蕉和朱古力醬,搭配埋雪糕球,口感順滑豐富,食完大滿足❤️總括嚟講,我哋好鍾意呢間餐廳好似花店一樣,有綠色植物做裝飾嘅優雅環境
🏫地址:灣仔灣仔道1號地下
~黑松露野菌燉飯,忌廉芝士牛肝菌扁意粉
~蕃茄湯
以蕃茄打成蓉,質地濃郁,口感十分滑順,健康美味😊
~沙律
~小食
花枝魚餅真材實料,有墨魚粒,爽口彈牙,炸得金黃酥脆,好味😋
~飲品
凍紅石榴汁,天氣熱辣辣,清涼一下好舒服呢!
~蛋白檸檬批
食飽飽後食呢個甜品好正,檸檬批酸酸甜甜的很開胃❤️
~鮮果楊枝金露
~笨朱牛角窩夫配雪糕球
總括嚟講,我哋好鍾意呢間餐廳好似花店一樣,有綠色植物做裝飾嘅優雅環境,在悠揚的音樂下食嘢心情能放鬆下來,好舒服☺️