2023-08-25 2160 瀏覽
#pb食在灣仔 #pb素食系列 灣仔藍屋素年姊妹店🥬New Cafe Alert🚨✨相信大家都識「素年」呢間素食店 佢上個月係灣仔藍屋開左新店😍 店名Wanaka係紐西蘭南島一個寧靜嘅小鎮 店內外裝修都希望營造幸福、舒服嘅感覺🥰 店內唔大 只有7-8張枱 周圍擺左好多植物👍🏻 佢主打有機 · 無蛋奶 · 本地菜 · 生酮飲食 最特別係門口小走廊擺左唔少本地有機菜賣❤️.平日嘅午餐Menu有6款選擇 價錢$98-$148不等 包日本麥茶或升級其他飲品😋 假日選擇、價錢一樣 只係唔包飲品🤪 早起嘅朋友仔仲可以去試下佢嘅早餐 價錢$68-$128不等👍🏻🔹泰式飛天本地通菜長通粉🥬推介❤️ 用左本地通菜去整 口感超爽脆 唔會煮到淋哂👍🏻 長通粉份量好多 撈埋自家製sour cream食好香 唔會過辣😋 整體佢唔算好濃味、好惹味個種 但又會不停地食🤪🔹夏威夷牛油果三文魚藍莓酸種貝果全日早餐🥑推介❤️ 一睇賣相就知好豐富 同普通ADB冇咩分別😍 入面有有機本地番薯、自家製豆腐(蛋)沙律、金柚lomi lomi、牛油果、蒟蒻三文魚、菠蘿冰條、野莓果醬😋 由於佢不供應蛋奶 廚師用左普寧豆腐、豆干代替 加埋其
#pb食在灣仔 #pb素食系列
灣仔藍屋素年姊妹店🥬
New Cafe Alert🚨✨

🔹泰式飛天本地通菜長通粉🥬

🔹夏威夷牛油果三文魚藍莓酸種貝果全日早餐🥑
推介❤️ 一睇賣相就知好豐富 同普通ADB冇咩分別😍 入面有有機本地番薯、自家製豆腐(蛋)沙律、金柚lomi lomi、牛油果、蒟蒻三文魚、菠蘿冰條、野莓果醬😋 由於佢不供應蛋奶 廚師用左普寧豆腐、豆干代替 加埋其他食材 調整出超似樣嘅(蛋)沙律 食落同平時嘅蛋沙律真係冇分別👍🏻 另一驚喜係蒟蒻三文魚 除左個樣似 食下食下仲好似食到魚嘅鮮味 好特別😍 最後必須一讚菠蘿冰條 夏天食真係無得輸❤️

🔹熱情果青檸🍹
🔹凍黑咖啡☕️

整體✨ 之前食過幾次「素年」都覺得好好食👍🏻 今次呢間姊妹店開係灣仔藍屋 環境好有feel 同大自然好夾🥰 試左兩款午餐 用料新鮮 製作好用心 而且仲好好味😋 值得一去再去支持❤️

WANAKA (灣仔)
灣仔景星街8號
#pb支持黃店💛