2022-12-16
13 Thirteen平時都覺得灣仔有好多特色美食,今次經過灣仔就比呢間主打外賣三文治嘅吸引到;原來呢間小店只係做平日同星期六中午2:30,如果唔係喺附近返工/咁啱經過附近,好難會買到佢嘅三文治嚟食~自選雙併 (鹹牛肉/炒蛋 加蔥花) HK$23第一眼見到份三文治真係覺得超足料!鹹牛肉蛋治一向都係超受歡迎嘅早餐,麪包微微烘底,食落好香口~ 如果鹹牛肉再爆香咗先落炒蛋會更加好食~黑松露炒蛋 (加芝士) HK$27黑松露炒蛋加芝士呢個配搭超邪惡!三文治有好香嘅黑松露味,加咗芝士之後仲份三文治可以拉絲~ 視覺同嗅覺滿足度爆曬登~ 麪包同樣微微烘咗底,雖然黑松露味道唔太出,但依然好食~整體感覺呢間外賣店嘅三文治份量十足,味道唔錯之餘而且價錢好合理;其實佢除咗招牌爆餡三文治之外,仲有熱狗/牛角包同其他飯類嘅lunch set,可以再encore~
自選雙併 (鹹牛肉/炒蛋 加蔥花) HK$23
黑松露炒蛋 (加芝士) HK$27