灣仔呢間隱藏喺巷仔嘅黑膠唱片主題Cafe真係好正!以前喺灣仔返工嗰陣,成日都會嚟呢度食Lunch或者嘆杯咖啡☕️,真係一個好好嘅唞腳位。上星期喺灣仔開完會,就同同事嚟咗個early dinner,順便回味一下呢度嘅chill vibes ✨一推開門,就俾牆上掛滿嘅黑膠唱片吸引住,充滿文藝氣息,感覺好舒服😌。播住啲輕鬆嘅音樂,令人好放鬆,可以暫時忘記工作嘅壓力。食物方面:* 煙三文魚水牛芝士奄列 ($108): 份量十足,蛋滑溜溜,煙三文魚同水牛芝士好夾,好有層次感😋* 香煎帶子蒜片辣椒意粉 ($146): 帶子外脆內嫩,蒜片同辣椒好惹味,意粉al dente,口感一流👍🏻飲品方面,我叫咗杯Large Flat White ($50),同事就叫咗杯Large Rose Latte ($55)。咖啡真係好香濃幼滑,水準依然保持到咁高,真係好難得!😍 Rose Latte都好唔錯,淡淡嘅玫瑰花香,好清新🌹聽講呢度仲有生啤提供🍻,下次一定要再嚟試吓!如果大家想搵個地方hea吓,傾吓偈,聽吓歌,呢間Cafe真係一個好好嘅選擇!真心推薦俾大家❤️#灣仔美食 #灣仔cafe #黑膠唱片 #咖啡 #al

食物方面:

#灣仔美食 #灣仔cafe #黑膠唱片 #咖啡 #alldaybreakfast #chillvibes #hkfoodie #hkcafe #相機食先 #文青cafe #hiddengem #生啤 #手工啤 #精品咖啡 #earlydinner #午餐 #晚餐 #灣仔好去處
2024-11-15
  • Smoked Salmon & Buffalo Cheese Omelette