餐廳: Blend & Grind
資訊:

💎總評分:7.5/10-灣仔日街好多高質小店,呢個area有種好chill嘅感覺😙,亦好受外國人歡迎。今次嚟試下呢間港島暫時有3間分店嘅cafe,日街分店位置喺較隱蔽嘅一個角落,店面不大但係裝修好chill🏝️,主要以高枱為主,menu主要食light food,想食light lunch或者happy hour都好啱。1️⃣ Acai Bowl $90圓木碗俾人好organic嘅感覺💚,menu上面寫住係Greek yogurt,不過小編相信佢應該只係Greek style yogurt🤔,兩者營養成份係有分別的,前者較低糖低脂高蛋白質,需要過濾質地較稠身,而小店嘅yogurt口感細滑,香蕉雜莓口味偏甜🍌,所以小編覺得佢係後者。雖說如此,配料還是很豐富,除左有草莓🍓、藍莓🫐之外,仲有granola、chia seeds、椰子碎🥥等,係非常健康嘅detox之選👍🏻。2️⃣ Breakfast Bagel $90健康過後係好邪惡嘅bagel😈,餡料就嚟爆出嚟,即叫即整嚟到時己經聞到好香bacon味,bagel煙韌有咬口🥯,夾住辣肉腸、 bacon、scrambled egg、再配cream ch
💎總評分:7.5/10

1️⃣ Acai Bowl $90

2️⃣ Breakfast Bagel $90
健康過後係好邪惡嘅bagel😈,餡料就嚟爆出嚟,即叫即整嚟到時己經聞到好香bacon味,bagel煙韌有咬口🥯,夾住辣肉腸、 bacon、scrambled egg、再配cream cheese同chipotle sauce,食落層次感豐富😋,好重煙燻味道。

Breakfast Bagel

3️⃣ Grilled Bacon & Egg Bao Sandwich $45
聽個名以為係三文治,原來係用左台式刈包令成件事變得創新特別🌟,入面夾住bacon、煎蛋🍳、迷你漢堡扒、再配chipotle sauce,十分惹味💯。

好享受小店嘅環境,weekday lunch唔會人山人海,想晏晝食個chill lunch,揾個靜靜地嘅地方date👫🏻下或者同朋友catch up下👭🏻,都可以考慮嚟呢度!
環境服務:⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐
題外話/補充資料: 🚗 萬荿里有咪錶,或者四周D小路都可以泊,如果想安全D就可以泊PP 3期停車場。
2022-01-25
Breakfast Bagel